Najwyższe umiejętności kucharskie poznaje się po tym, jak mistrzowie kuchni radzą sobie z przygotowywaniem mięsiwa. Wyśmienita pieczeń z karkówki, z szynki, z kaczki czy z gęsi to przedsięwzięcie, które wymaga doświadczenia, wiedzy, a także odpowiedniego naczynia. Oczywiście, mogą się one udać w ceramicznych naczyniach od zapiekania, ale najlepszy efekt dają brytfanny żeliwne. Wyprodukowane w nowoczesnej technologii w austriackiej firmie Rossner, dzięki swym walorom pozwalają osiągnąć doskonały efekt w znaczenie krótszym, w porównaniu z innymi naczyniami, czasie. Żeliwo jest bowiem niezwykle trwałym tworzywem, które znakomicie sprawdza się w szczególnie wysokich temperaturach, dlatego brytfanny żeliwne mogą być stosowane nie tylko w piekarnikach nastawionych na najwyższą temperaturę, ale także w ognisku. Dla każdej gospodyni szczególnie ważna jest zdolność do równomiernego rozgrzewania się całego naczynia, dzięki czemu pieczeń nie wymaga odwracania czy podlewania wytopionym tłuszczem, zachowując jednocześnie odpowiednią kruchość i delikatność.